over scylla...

Scylla, de vereniging...

De volleybalvereniging Scylla is op 16 mei 2003 ontstaan uit de fusie tussen de verenigingen SKV-volleybal uit Wageningen en De Springer uit Bennekom.

SKV-volleybal, opgericht in 1970, is de oudste van de twee. SKV-volleybal vormde een onderdeel van de OMNI sportvereniging die naast volleybal ook voetbal, korfbal en sport voor 55+ kende. SKV-volleybal is in de loop der jaren sterk gegroeid. Vanaf 1980 is er het jaarlijkse buitentoernooi in juni, vanaf 1982 wordt bijna jaarlijks een jeugdkamp georganiseerd. Vanaf 1995 is er op koninginnedag het beachvolleybaltoernooi dat 10 jaar stand zou houden, en dat in 2012 en 2013 weer met groot enthousiasme opgepakt is. Van de 270 leden is een groot aantal jeugd. In de loop der jaren zijn er uiteraard diverse successen geweest in de NeVoBo competitie. Het eerste heren-en eerste damesteam zijn met wisselend succes tot in de hoogste regionen van de landelijk competitie doorgedrongen.

Met ingang van 2019 heeft Scylla ook een beach-afdeling. De beach-accomodatie ScyllaBeach bevindt zich op het terrein van zwembad "De Vrije Slag" in Bennekom.

Scylla, de mythe...

Scylla is een figuur uit de Griekse mythologie. Oorspronkelijk was ze een beeldschone waternimf, die echter door een jaloerse heks veranderd werd in een zeskoppig monster (zie hier de analogie met een volleybalteam...). Uiteindelijk verandert Scylla in een rots (in de branding). Hieronder een korte versie van het verhaal.

Glaucus was een visser, die door het eten van een bepaald kruid getransformeerd werd tot zeegod. Op een dag zag hij de beeldschone Scylla die aan het baden was bij de kust van Sicilië, waar ze woonde. Glaucus vond haar zo mooi dat hij prompt verliefd op haar werd. Toen hij haar echter aansprak vluchtte ze weg, het land op, waar hij haar niet kon volgen. Een eindje verderop stopte ze om te zien wie het was die haar had aangesproken. Glaucus vertelde toen zijn verhaal, over hoe hij van visser tot zeegod geworden was. Scylla zag hem echter niet zitten en ging er vandoor. Glaucus was wanhopig en hij vroeg om raad bij de tovenares Circe. Hij vroeg haar een drankje te maken waardoor Scylla ook op hem verliefd zou worden. Circe stemde uiteindelijk toe, maar wat Glaucus niet wist was dat Circe verliefd op hém was, en er dus zeker niet bij gebaat was om haar concurrent Scylla verliefd te laten worden op Glaucus. In plaats van het liefdesdrankje deed ze iets in het water waardoor Scylla veranderde in een monster met 12 voeten (in de vorm van slangen en blaffende honden) en zes koppen. Ze stond vast op één plek en werd een gemeen monster dat schepen vernietigde en zeelieden op at. Uiteindelijk veranderde ze in een rots, en ook in die vorm was ze een schrik voor de zeelieden.


BELANGRIJKE LINKS
 Secretariaat
 Kopij aanleveren voor nieuwsbrief
 Kopij aanleveren voor de website
 Vragen over vrijwilligerstaken?
 Zaalruimte afmelden
SOCIAL MEDIA

©2023 Copyright Scylla volleybal | Privacybeleid