Wij zijn los!

Voor mij persoonlijk ga ik deze week helemaal los met volleybal. Maandag in de recreanten competitie 2 wedstrijden. Dinsdag (vanavond) een oefenwedstrijd. Woensdag trainen en vrijdag onze (H4) eerste wedstrijd. Dat is best een gevuld volleybalweekje. Maar wat ben ik blij dat het weer kan en mag!

Ook bestuurlijk zijn wij toch al behoorlijk druk geweest. De opstart van het nieuwe seizoen vraagt veel van de TC. En ik neem mijn petje voor deze lieden af. Weet dat Scylla beseft dat het niet altijd gemakkelijk werk is, maar dat alle Scylla-leden (ook eventuele mopperaars) jullie werk bijzonder waarderen.

Alle bestuursleden zijn drukdoende met de jaarlijkse rapportages te maken. Altijd veel werk. Dus ook hier weer ‘formidabel’. En met name vind ik het extra knap van onze penningmeester Wim van Diermen. Wim heeft toch maar ineens heet penningmeesterschap van Egbert overgenomen, omdat Egbert zich vanwege gezondheidsredenen terug moest trekken. Dat is solidariteit van de bovenste plank. Wim heeft de jaarstukken in concept al klaarliggen. En die zijn van hoog niveau. Ik ben daar verschrikkelijk blij mee. Jammer, maar zeer gerespecteerd, stopt Wim na de ALV weer als penningmeester en zal zich dan weer volledig richten op zijn portefeuille 55+.

Dus nodig is een nieuwe penningmeester! Kom op! Zonder kunnen wij niet! En bovendien is het leuk werk in een leuk team en echt niet al te tijdrovend.

De aftredend voorzitter (moi) wordt opgevolgd door Rik van der Wiel. En dat is werkelijk super! Een kind van de club en van een generatie jonger. Ik weet zo zeker dat Scylla hier een supervoorzitter aan krijgt. (Sorry, @Rik dat ik de lat misschien wel erg hoog voor je leg).

De rest van het bestuur blijft aan. Ook echt wel heel erg top!

Ik heb het zijn van voorzitter van Scylla ervaren als een hele leuke en bevredigende klus. Ik ben heel blij dat ik het heb gedaan! Ik heb zoveel leuke leden van Scylla leren kennen. Iedereen die mij kent of deze bijdragen weleens leest, weet ook dat ik de overtuiging heb dat vooral de voorzitter zo af en toe moet rouleren. Frisse wind. Nieuwe aanpak. Nieuwe ideeën. Dan toch nog een klein beetje zeuren door de aftredend voorzitter (moi). Er is één ding waar ik als voorzitter slecht tegen kon. Dat is dat sommige functies niet gemakkelijker worden ingevuld. Bardiensten, voorzitter van de stichting VierVlakVlinder, nu dan dus ook de penningmeester zijn tot mijn ergernis niet spontaan genoeg in te vullen, terwijl ze zo van belang zijn voor alle leden van Scylla dat ze wel gretig en snel worden ingevuld.

Nu iets moois! Zo kan ik van binnen intens blij worden met een hoogtepunt voor mij afgelopen zaterdag. De bardiensten invullen was, door allerlei redenen, niet geheel gelukt. En ik vind het belangrijk voor Scylla dat de kantine gewoon open is op thuisspeeldagen. Dat maakt toch de gezelligheid. Dus ik gaf mij op voor de bardienst voor de hele avond. Nogmaals dat is geen opoffering voor mij. En toen kwam Stephen Janssen spontaan achter de bar staan om mij te helpen. Dat vind ik zo mooi. Dat vind ik clubteamgeest!

En eigenlijk moet ik helemaal niet mopperen want Scylla heeft niet te klagen over inzet van haar leden als vrijwilligers in allerlei functies. Dat is echt de ‘kracht van Scylla’. En dat geldt zeker als je het vergelijkt met andere verenigingen. Nu alleen nog even de laatste gaatjes vullen. Met zijn allen!

En over krap twee uur ga ik met H4 in Zetten een trainingswedstrijd spelen. En daar heb ik zo’n zin in! Daar doen wij het voor!

Hans Konig

INSCHRIJVEN VOOR DE NIEUWSBRIEF

BELANGRIJKE LINKS
 Secretariaat
 Kopij aanleveren voor nieuwsbrief
 Vragen over de website?
 Vragen over vrijwilligerstaken?
 Zaalruimte afmelden
SOCIAL MEDIA

©2022 Copyright Scylla volleybal | Privacybeleid