juichen of somberen?


Afgelopen week hadden wij weer een bestuursvergadering. De eerste na de vakanties en de laatste voor mijn eigen vakantie 😊. Nu ja, het is eigenlijk geen vakantie, maar meer een soort trainingskamp. Marleen en ik gaan twee weken op ‘fietsvakantie’! Dus puur conditie opbouwen voor het komende volleybalseizoen.

Terug naar de bestuursvergadering. ‘Somberen’? Jazeker, wel voor een deel. Wij hebben toch niet de start gekregen die wij ons wensten. Het begon met de mededeling dat onze, zeer gewaardeerde, penningmeester Egbert zich wegens gezondheidsproblemen zijn functie als penningmeester moet opgeven. Dit is voor hem een groot drama, waarbij het moeten terugtreden als penningmeester als een heel naar bijeffect door hem wordt ervaren. En wij vinden dat ook. Het is een groot gemis voor onze vereniging. Dus dat was wel even een partijtje ‘somberen’. Toch kwam het ‘juichmomentje’ alweer snel. Allereerst had Egbert aardbeienvlaai meegenomen. En harstikke lekker ook. En daarna bleek Wim bereid om de noodzakelijk werkzaamheden voor dit bestuursjaar van hem over te nemen. En dat is niet zo gemakkelijk. De ALV (donderdag 28 oktober) komt al snel nabij. En dat vraagt voor de penningmeester altijd veel inspanning. Dus dat Wim dit op zich neemt, is meer dan fantastisch. Dus toch serieus ‘juichen’ kort na het ‘somberen’.

 

Vacature: penningmeester van de beste en leukste volleybalvereniging van Nederland en misschien wel de hele wereld. Gaat in 28 oktober 2021.

Het betreft zeer belangrijk, dankbaar en interessant werk in een leuk team.

Kom op! Je bent nodig!

Dus als zich iemand aanmeldt, dan zullen wij ‘juichen’ en niet meer ‘somberen’

 

Maar dat was niet de enige tegenslag in deze eerste bestuursvergadering. Ik moest de medebestuursleden ook mededelen dat het jeugdkamp ook dit jaar weer niet kon doorgaan door Corona. Dat is pas ‘somber’! De organisatoren zagen geen andere, verantwoordelijke oplossing. De gezichten stonden op heel verdrietig bij het nemen van deze dappere beslissing. Zo verschrikkelijk jammer.

Toen kwam het volgende ‘sombermomentje’. De nieuwe shirts zijn niet op tijd om het nieuwe seizoen op mee te starten. Ook hier speelt Corona weer een grote rol. Ik zal niet in details treden.

En zo waren er nog een aantal puntjes die normaal gesproken al met bruisend enthousiasme in grote ‘juichstemming’ zouden moeten zijn opgepakt. De juiste sprit en energie zat gewoon nog niet in ons! Coronamoeheid, noem ik het maar. Er was teleurstelling dat zaken als het jeugdkamp niet doorgaan En zo waren er nog wel een aantal activiteiten die anders allang waren opgepakt. Maar er heerste toch een deken van moeheid of beter gezegd ‘somberheid’ over de deelnemers van het bestuur in deze vergadering en eerlijk gezegd; niet in de laatste plaats ook bij mijzelf.

Maar toen gaf ‘good old André’ door een paar oppeppers en daadkracht weer energie in de vergadering. En jawel; daar waren wij weer. Wakker geschud en volop in de actiemodus.

Toen de vergadering werd beëindigd was alle ‘somberheid’ verdwenen en was er weer een ouderwetse energie en ‘juichstemming’, ondersteund door weer eens een biertje uit ons eigen clubhuis!

Wij hebben geproost op een fantastisch seizoen voor allen!

Hans Konig

 

 

INSCHRIJVEN VOOR DE NIEUWSBRIEF

BELANGRIJKE LINKS
 Secretariaat
 Kopij aanleveren voor nieuwsbrief
 Vragen over de website?
 Vragen over vrijwilligerstaken?
 Zaalruimte afmelden
SOCIAL MEDIA

©2021 Copyright Scylla volleybal | Privacybeleid