Nieuws

Competitie 2022-2023

Op volleybal.nl staat inmiddels het concept wedstrijdschema voor de competitie van 2022-2023. Dit wedstrijdschema wordt per 1 september definitief. Thuiswedstrijden kunnen tot die tijd onder gunstigere voorwaarden dan tijdens de competitie nog gewijzigd worden. In overleg met de TC en JTC is dit inmiddels gebeurt en staat het thuisschema voor de Scylla teams inmiddels vrijwel vast. Er is geprobeerd om zoveel mogelijk een vast schema aan te houden voor alle teams, dat wil zeggen, een vast veld en vaste aanvangstijd van de wedstrijden. Dat lukt niet altijd, omdat niet iedere thuiswedstrijddag dezelfde teams ook thuis spelen. Wel is het gelukt om alle thuiswedstrijden van de Scylla teams te clusteren, waardoor we goed gevulde, compacte en hopelijk gezellige thuiswedstrijddagen zullen hebben en iedereen elkaar kan komen aanmoedigen, we volle tribunes en een gezellige kantine kunnen verwachten. Onderstaand het basisschema voor de thuisdagen, die is geprobeerd zoveel mogelijk aan te houden.

Zaal Hout Hout Zaal Hout Zaal Blauw
Tijd Veld 1 Veld 2 Tijd Veld 3 Tijd Veld 4
12:30 MC1 MB1        
14:30 JA2 D2 14:00 JA1    
16:30 H3 D1 16:15 H1 16:30 H5
18:30 H4 MA1 18:30 H2 18:30 D3

Doordat veel teams op dezelfde dag thuis spelen ligt er een uitdaging in het organiseren van de zaalwacht en kantinedienst. De zaalwacht en kantinedienst zullen hoogstwaarschijnlijk samengevoegd worden, zodat dat weer een extra indeel taak scheelt. De komende weken zullen we deze indeling maken. Ook zullen Tjaart-Jan Huizing (H2) en Karst Busstra (H2) na 1 september, als het wedstrijdschema definitief is, een indeling voor het fluiten en tellen maken. Kortom, na 1 september meer informatie over de competitie en alle bijbehorende schema’s.

Gedurende het seizoen zullen er hopelijk geen wedstrijdwijzigingen nodig zijn. Het kan natuurlijk gebeuren dat Corona, het blessure spook of de vakantieman langs komt. Probeer dan vooral eerst zelf voldoende invallers te regelen bij lagere teams. Met het wedstrijdschema is hier rekening mee gehouden, zodat spelers uit lagere teams kunnen invallen bij hogere teams. Mocht het toch echt nodig zijn een wedstrijd te verplaatsen dan kan dat aangevraagd worden via het wedstrijdsecretariaat via . Bij urgente afmeldingen kan telefonisch contact opgenomen worden. Dit MOET uiterlijk 48 uur voor aanvang van de wedstrijd. Zodra een afzegging binnen 48 uur voor aanvang van de wedstrijd plaats vindt, volgt een sanctie (punten aftrek en een geldboete) en dat is natuurlijk zonde. Dus regel invallers tijdig en speel! Spelen met zes (6) spelers/speelsters is ook prima! Dus een wedstrijd afzeggen of verplaatsen zal alleen maar in behandeling worden genomen als er echt geen zes spelers beschikbaar zijn en alles aan is gedaan om invallers te regelen. Een tegenstander heeft daarnaast het recht een verzoek tot verplaatsen af te wijzen, dan zal de wedstrijd dus echt gespeeld moeten worden of als verloren (met sanctie) worden genoteerd. Dus regel aan het begin van het seizoen alvast invallers voor de weken dat bijvoorbeeld leden van het team op vakantie zijn!

In september zullen de aanvoerders van de teams bericht krijgen met het verzoek om de rugnummers door te geven, zodat deze netjes vooraf ingevuld staan in het DWF.

Ook zal dit seizoen de spelerskaart digitaal zijn, daar volgt nog meer informatie over.

De Jongens A1 zijn opgegeven voor de bekercompetitie, hier is nog geen informatie over binnen, dit volgt later.

In het thuiswedstrijdschema zullen jullie zien dat het basiswedstrijdschema niet altijd geldt, ook zullen er in de kerstvakantie voor de tweede helft van het seizoen nog jeugdwedstrijden wordt toegevoegd in het schema.

Dus:

  • Tot 1 september nog wijzigingen mogelijk in het wedstrijdschema
  • 1 September wedstrijdschema definitief
  • September: opgave spelers per team en doorgeven rugnummers voor het DWF
  • Half september publicatie van het fluit- en telschema
  • Half september publicatie van het zaalwacht en kantinedienst schema (al dan niet als één functie)


Met vriendelijke groet,
Wedstrijdsecretariaat Scylla

Arne Hendriks
E |M +31644878780

BELANGRIJKE LINKS
 Secretariaat
 Kopij aanleveren voor nieuwsbrief
 Vragen over de website?
 Vragen over vrijwilligerstaken?
 Zaalruimte afmelden
SOCIAL MEDIA

©2022 Copyright Scylla volleybal | Privacybeleid