Belangrijk! Belangrijk!

“Lekker belangrijk!” hoor ik jullie nu denken. “Laat maar lullen! Aandachttrekker!” Maar lees toch nog even verder!

Afgelopen zaterdag had ik zaalwacht. Dan kom ik even eerder naar de Vlinder en dan loop ik als eerste even naar ons clubhuis. Dan bestel ik een kopje koffie en heb mijn eerste praatjes. Na de wedstrijd gaan wij meestal met het hele team bij elkaar zitten en dan wordt de wedstrijd nabesproken. En natuurlijk met een biertje en nog een biertje. En het liefst met een teamschaal lekkere hapjes. En dat doet niet alleen H4. Diverse andere teams doen dat na hun wedstrijd. Laten wij het de derde helft noemen. De derde helft wordt door heel veel leden van Scylla als superbelangrijk ervaren. De wedstrijd is één maar de gezelligheid van de derde helft is de sociale binding waarvoor wij lid zijn van de vereniging en ons team zo waarderen. En als de derde helft aan zijn eind komt, dan komt er ook nog vaak tijd en ruimte tot wat interactie tussen de teams.

Ik vind de functie van ons clubhuis zó ontzettend belangrijk. De plek voor heel veel mooie gedeelde herinneringen. En wat was het afgelopen zaterdag weer gezellig!

Maar…… Wie goed keek, zag 2 paar verdrietige oogjes! Dat waren de oogjes van Joyce en André. Gelukkig hadden zij geen tijd om lang over hun teleurstelling na te denken en konden zij hun tranen voor de buitenwereld verborgen houden. Zij waren namelijk vrijwel de hele dag bezig om achter de bar de niet ingeschreven bardiensten in te vullen. Het harde werken gaf ze geen tijd om in hun verdriet weg te zinken!

En dan hadden wij gisteren de maandelijkse bestuursvergadering!

Logischerwijs werd zaterdag geëvalueerd. Even uit de bestuursvergadering klappen: Joyce vroeg zich hardop af of scyllaianen het clubhuis wel belangrijk vinden. Want waarom geven Scyllaianen zich dan niet op? Terwijl zei dit zei, zag ik de teleurstelling op haar gezicht. Dat was niet fijn! Mijn hart brak.

Vervolgens hield ik een gloedvol betoog hoe belangrijk een geopende, goed functionerend clubhuis voor Scylla is. En ik ben ervan overtuigd dat de meerderheid van de Scyllaianen het mij eens zijn. Na mijn betoog weer de vraag: “Maar waarom geven dan zo weinig leden zich op als ze het zo belangrijk vinden?”

En hier weet ik ook niet precies het antwoord op, moet ik zeggen. Misschien is de drempel van het opgeven te hoog?

Dus hieronder dan jullie grote hulp:

Opgeven voor bardienst en andere vrijwilligerstaken (elke week nodig, maar de vooral nu de komende weken, te beginnen zaterdag 30 oktober):

  1. Ga naar: sporthaldevlinder.info
  2. In het menu ga je naar: rooster
  3. Ga via de blauwe button naar “rooster” (laagje dieper)
  4. Tik op de maand “oktober” of eventueel een latere maand.
  5. En dan kun je de datum en de gewenste taak uitzoeken en heel simpel opgeven.

Een kind kan de was doen! Zelfs ik kan het!

Help ajb om mijn gelijk te bewijzen en aan te tonen dat wij Scyllaianen het clubhuis wel belangrijk vinden! Sterker nog ik beweer dat ons clubhuis een belangrijke component is van de “de kracht van Scylla!” met financiële, bindende en gezelligheidsverhogende voordelen.

Ons clubhuis ‘voor en door’ alle leden!

Hans Konig

INSCHRIJVEN VOOR DE NIEUWSBRIEF

BELANGRIJKE LINKS
 Secretariaat
 Kopij aanleveren voor nieuwsbrief
 Vragen over de website?
 Vragen over vrijwilligerstaken?
 Zaalruimte afmelden
SOCIAL MEDIA

©2022 Copyright Scylla volleybal | Privacybeleid