Vrijdag 23 augustus bestond het zwembad De Vrije Slag 50 jaar. Ter gelegenheid daarvan was Scylla gevraagd een toernooitje te organiseren. De wethouder Sport van Ede was gevraagd wat officiële handelingen te verrichten waaronder het officieel openen van de beachvelden.

En omdat het op een doordeweekse vrijdag was en ook nog vakantietijd én veel van onze beachspelers bij het NK-beach waren, was het een hele klus om een beetje inhoud te geven aan deze dag. Maar dankzij de inzet van “good-old-family Teunissen”, Jan Snel en een paar deelnemende Scylla-leden werd er toch zeker een acceptabel programma vanuit Scylla neer gezet. Overigens hielp het prachtige weer erg mee.

Ook de voorzitter van Scylla, zijnde ik, werd gevraagd aanwezig te zijn. En dat was leuk. Ik mocht als een echte VIP mijn auto op een afgeschermd terrein plaatsen. Dan voel je je al gauw heel wat! Vervolgens kwam ik toevallig met de wethouder gelijk aan en werden wij door een welkomstpoort van ballonnen geleid. Dus voorzitter zijn van Scylla is toch wel erg leuk en Scylla is zeker de moeite waard om wat voor te doen. Overigens niet altijd even gemakkelijk, maar wel altijd uitdagend. En aangezien 31 oktober (ALV) mijn, in principe, laatste bestuursjaar ingaat, kunnen de verkiezingscampagnes vast voorzichtig worden opgestart. Het is echt een leuke functie, omringd door heel veel fijne collega-bestuurders en ontelbaar helpende, actieve Scylla-leden.

Na een officieel openingswoordje van de voorzitter van het zwembad kwam de hele stoet, onder begeleiding van een Wageningse muziekgroep, richting onze beachvelden.

 

Vervolgens heeft de wethouder de eerste bal geserveerd. Overigens, zeker niet slecht.

 

Voor het toernooi hadden 3 teams zich ingeschreven. En gelukkig heeft een samengesteld team van Scylla het toernooi gewonnen, al was het op het nippertje.

 

Bij de overige teams waren zeker enthousiaste en talentvolle spelers.

En wie weet worden deze spelers wel zo enthousiast dat zij lid van Scylla worden. Je kan het immers nooit weten.

Hans Konig

Ps. De foto’s (en nog vele andere foto’s) zijn genomen door Jan Snel. Ook hiervoor bedankt!