Op dinsdagavond leek het mij leuk om eens bij de training op onze beachvelden in Bennekom te kijken. Ik kwam op een mooi moment. De training was nog maar net begonnen met allerlei van creatieve warming-up oefeningen. De bal speelde in de oefeningen wel een rol maar dan meer als onderwerp om te ontwijken. Erom heen of er overheen. Overigens die leken mij al zwaar genoeg in het mulle zand.

Na deze warming-up oefeningen kwam er een oefening waarbij ik als eerste zou afvallen. Twee dingen tegelijk doen! Bal spelen en direct een handeling met een andere bal verrichten. Ik kan mij het belang van het focussen op twee of meer zaken tegelijk wel voorstellen, overigens. Dus goede training, lijkt mij.

En toen kwam er een hele fascinerende oefening die langzaam werd uitgebouwd. Eerst de bal op de ene arm laten stuiteren, dan op de andere, dan op het hoofd en wederom hetzelfde herhalen zonder de bal op te pakken en zeker niet te laten vallen. Een soort jongleren met de bal. Daarna werd de oefening uitgebreid met een stuit op de knie ertussen door. Ongelooflijk moeilijk. En voor mij persoonlijk voor altijd onmogelijk! Maar de speelsters gingen aanzienlijk vooruit gedurende de oefening.

En toen ze het ritme eenmaal te pakken hadden ontbrak alleen nog de muziek om ze helemaal met het beroemde warming-up filmpje van stervoetballer Maradona bij Napoli te kunnen vergelijken.

Maar onze beachspeelsters waren als twee druppels water vergelijkbaar met de “legendarische warming-up van Maradona”. Als je deze woorden googled kom je vrij snel uit bij dit beroemde filmpje begeleid door het nummer “Live is life”.

Maar om het jullie gemakkelijk te maken, vinden jullie hier de link naar het beroemde filmpje en jullie zullen zien dat onze beachvolleyballers, dankzij de training, allemaal zelf een soortgelijk filmpje kunnen opnemen.

https://www.youtube.com/watch?v=CXvvrcbwcY8

Wat heb ik dit filmpje ontelbaar keer bekeken en wat kan ik er nog steeds van genieten!

Misschien kan Jan Snel wel een dergelijk filmpje van de warming van onze beachvolleybalsters maken. Muziekje eronder en klaar! Zoals gezegd, het lijkt er sprekend op.

Hans Konig