30 November was het weer zover. Thuisspeelzaterdag! Door sinterklaas verplichtingen kon ik maar net op tijd bij mijn eigen wedstrijd zijn. Na de wedstrijd nog wel even H1 gaan kijken en wat met diversen lieden nagesproken in het clubhuis.

En als je dan zo’n zaterdag langs je voorbij ziet trekken, zie je toch veel opvallende dingetjes.

Bij onze eigen wedstrijd kwam de teller niet opdagen. En ondanks pogingen van de zaalwacht om via de telefoon de teller te bereiken, is dit niet gelukt. Dat vind ik kwalijk. Dan staat de scheidsrechter er verloren bij. Gelukkig wilde Bart wel tellen. Dat vind ik dan mooi.

Maar het zou fijn zijn wanneer aanvoerders en spelers van de teams in de weekbrief lezen wat ze moeten doen. In dit geval kwam de teller van de JC2 niet opdagen. Dat moet gewoon niet!

Nog even door klagen. Het veld naast ons werd gelijktijdig bespeeld door de MA2. Beide wedstrijden waren bijna gelijktijdig klaar. Dus afbouwen en opruimen. En dan blijkt dat alle meisjes van de MA2 al weg zijn en het veld gewoon niet 100% is afgebouwd. De tafel en stoelen stonden er nog. De deksels op de putjes niet neergelegd en diverse flesjes nog rondslingerend. Dat moet gewoon niet! Aanvoerders moeten het als taak en verantwoordelijkheid zien om de eindcontrole te doen op de taken en verantwoordelijkheden van hun team. Anders moet een ander dat doen! En dat slaat nergens op!

Toen bij H1 gekeken. Ik vond het een hele leuke wedstrijd. Jammer genoeg met 3-1 verloren. Wel tegen de bovenste en met grote kansen op meer! Elke set was het een hele serieuze, gelijk opgaande strijd. Het was fantastisch om Roel weer te zien spelen, na een lange blessure. Wat is dat een briljante verdediger! Grote klasse. Ook kwam Bob af en toe binnen de lijnen. Ik vind overigens Wyco ook wel een hele goede spelverdeler. En sinds ik dit jaar zelf ook spelverdeler ben, weet ik hoe moeilijk dat is. En dan zo’n prestatie op zo’n jonge leeftijd. Onvoorstelbaar knap. Bob zie ik ook wel heel graag spelen. Hij is beslist één van mijn favoriete spelers bij Scylla. Techniek, zuigen, humor, relativeren, goed keuzes, gogme in 1x scores, maken hem uniek. De ervaring druipt ervan af. En zo kan ik nog wel even door gaan van de acties en spelers die ik dan zie spelen. Vooruit nog eentje dan zonder de anderen tekort te willen doen. TJ! 41 jaar inmiddels! Hoe bestaat het? Zo goed, zo knap!

Overigens, miste ik de trommel wel!

Jammer genoeg heb ik D1 niet zien spelen. Ik speel gelijktijdig. Maar natuurlijk heb ik gehoord dat zij met 3-2 hebben gewonnen. De ervaren Martine deed weer mee. Dat moet toch wel een hele grote steun zijn voor zo’n superjong team. Goed gedaan meiden!

En als je bij H1 kijkt kun je met een schuin oog ook H6 en H4 kijken. Leuke teams om te zien spelen. Ynion van JA2 viel bij H6 in. En goed! En leuk om te zien.

Napraten met velen in het clubhuis vind ik altijd leuk.

Maar toen kwam Edwin Kühn om zijn beklag te doen over de aangetroffen situatie in kleedkamers 10 en 12. Ik kon het niet geloven. Wij hadden de kleedkamer 10 zelf gebruikt en, zoals afgesproken, prima achter gelaten. Vloer droog geveegd in het douchegedeelte, vloer droog in het kleedgedeelte, de vuiligheid opgeveegd en de putjes met wc-papier vrijgemaakt. Kleine moeite. En dat moet dan in de kleedkamer van de tegenstander ook even gebeuren. Dat hadden wij nagelaten. Dus kleedkamer 12 was vermoedelijk de schuld van H5. Maar toen bleek dat de tegenstander van H1 nog gebruik heeft gemaakt van kleedkamer 10 en er een bende heeft achtergelaten.  Bij navraag wist H1 niet dat een nette achterlating van de kleedkamer aan de tegenstander moet worden gevraagd en het anders zelf ter hand te nemen. Maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat de mannen van H1 dat niet wisten en pas zelf omgekleed in het clubhuis kwamen toen Edwin het zelf al had gedaan.

Laten wij vooral heel zuinig zijn op elkaar!

Hans Konig