Vrijdagochtend werd ik geappt door Henk Verstegen, samen met zijn vrouw Janine de recreanten coördinatoren. De recreanten hadden, zoals gewoonlijk weer een team ingeschreven voor een toernooi in de nieuwe sporthal van Renkum. Dat is twee keer per jaar. Maar door afzeggingen, o.a. door blessures van onder andere Henk zelf, waren er op het laatst te weinig spelers. Ik begreep dat Henk stad en land al had afgebeld om de benodigde zesde speler te vinden. Vermoedelijk ten einde raad stuurde hij mij nog een App. En hij had de goede, want ik ben meestal wel te porren voor een volleybalwedstrijdje extra, als ik de gelegenheid heb.

En als Henk je vraagt, dan wordt je ook nog eens keurig precies op de afgesproken tijd opgehaald. Hoe luxe kun je het krijgen?

En zo stonden wij met zes fitte speelsters (2) en spelers (4) om 19.15 uur op het veld, klaar voor de eerste krachtmeting. Henk was coach en scheidsrechter van alle wedstrijden die ons team zou moeten fluiten. Echt perfect. Er deden 12 teams mee. Ik denk dat ik de helft van alle deelnemers van alle teams wel kende. Van de maandagavond recreanten competitie én van de NeVoBo competitie. Het volleybalwereldje is dan klein. Bovendien zie je hoe gewild het recreatieve volleybal is. Het gaat dan ook vast lukken om onze extra recreantenfaciliteit op woensdagavond van 20.30 tor 22.00 uur in de Vlinder gevuld te krijgen.

Het toernooi in Renkum was hartstikke leuk. Uiteindelijk speel je dan 6 wedstrijdjes in een team met spelers waarmee je niet regelmatig speelt. Dat geeft een leuke dynamiek. En zo’n avond kent ook vele momenten dat jouw team niet speelt. In die uren leer je dan je medespelers beter kennen. Dat is hartstikke leuk. En reken erop dat elk team zijn uiterste best doet om een goede prestatie neer te zetten. Na afloop is er dan een heuse prijsuitreiking met een luid applaus voor de winnaar en voor elk team een teamschaal. Kortom, een gezellige nazit met drankje en bitterbal. Gewoon een topavond.

En wij, Dianne, Josefine, Wout, Jeroen, Leo, coach Henk en ik, werden derde. Dus eigenlijk wel zeer verdienstelijk.

Ik was blij dat al die afzeggers en niet-kunners er waren, want ik heb hierdoor een machtige avond gehad.

Ik was al een fan van onze recreantenafdeling, maar nu nog meer.

Hans Konig