Tjee, wat heb ik af en toe wat afgemopperd de afgelopen tijd. “Stomme Corona!” “Stom kabinet” “Stomme maatregelen”, etc., etc. Misschien wel herkenbaar voor jullie?

Gelukkig mopper ik altijd maar heel even en dan breken de optimistische gedachten weer door. En positieve gedachten maken een mens nu eenmaal productiever, creatiever, energieker, weerbaarder en doelgerichter. Bovendien ben je dan prettiger voor je omgeving. En dat is vooral nu nodig. Het is dus beter om te stralen als zon dan te mopperen als een regenbui.

Van klagen is tenslotte nog nooit iemand beter geworden. Als je er toch niets aan kunt veranderen, heeft mopperen en klagen geen enkele zin. Je wordt er uiteindelijk alleen maar chagrijnig van.

In deze Corona tijd is er ook voor Scylla heel wat te mopperen. Geen competitie. Geen sport binnen. Geen kantinegezelligheid en opbrengst. Digitale bestuursvergaderingen i.p.v. de altijd gezellige, fysieke bestuursvergaderingen afsluitend met een eensgezinde napraat. Geen tot weinig direct contact met leden en dus minder motiverende inkomende energie, die deze leden vaak geven. Dit zijn een aantal van die coronagevolgen, waardoor je de neiging hebt om te gaan mopperen.

Niet doen dus! Zie de zon! En die schijnt zeker ook volop bij Scylla. Je moet de zon dus wel willen zien! Samen op weg naar het licht aan het eind van de coronatunnel.

En wat wordt er alweer volop gesport in clubverband binnen Scylla. De beachvelden zijn vrijwel 100% bezet. Nu al krijgen wij uitbreiding van 3 naar 4 velden, dankzij actieve leden van Scylla die zich hiervoor hebben ingezet. Er wordt op het gras door de jeugd getraind. De 55+ is ook weer aan het sporten. Teams komen weer bij elkaar. Digitaal zijn er ook een aantal leuke activiteiten langs geweest, zoals de pubquiz en de bierproefavond. Ik weet diverse Scyllaianen die Corona hebben gehad, maar die inmiddels weer hersteld zijn. Diverse leden, w.o. ikzelf, zijn al gevaccineerd en dus minder vatbaar en besmettelijk. Hoe fijn is dat? Wij hebben een nieuw logo! Scylla is al redelijk ver met nieuwe tenues voor het volgende seizoen. Onvoorstelbaar veel Scyllaianen blijven zich inzetten voor Scylla en laten zich niet ontmoedigen. Oud scyllaianen, opgeleid door de jeugdopleiders van Scylla, waren op televisie, spelend op het hoogte dames niveau. Wij hebben een goed bezet en actief bestuur binnen Scylla. En hopelijk m.i.v. het nieuwe seizoen hebben wij hopelijk Corona definitief achter ons gelaten en is alles weer bij het oude. Dan vragen wij ons vermoedelijk af waarvoor Corona ook alweer voor stond én of je Corona of Korona moest schrijven. Kortom; wij hebben als Scylla een superfundament en alle reden om te stralen als de zon!

Hans Konig