Woensdag belde Marc Peter mij op met de vraag of ik de beachvolleybaltraining van de JA1 van hem over kon nemen. Nu waren de persoonlijke redenen van MP persoonlijk en heel vervelend voor hem. Deze gedachte temperde mijn eigen hoerastemming natuurlijk wel. Ik had het hem zeer gegund om zelf deze unieke eerste training te verzorgen. Maar stiekem was ik toch wel een beetje blij dat ik de primeur had om dit jongens vlaggenschip van de Scylla te mogen trainen. De laatste twee jaar heb ik zo nu en dan, met veel plezier, dit team mogen trainen. Dat was wel altijd in de zaal.

De training viel niet mee. Het was zo verschrikkelijk bar koud! Brrrr! En er stond best wel veel wind wat het beachvolleybal toch heel erg moeilijk maakt. Ik kan best een training in de zaal verzorgen, zij het op routine. Maar een beachtraining had ik nog nooit gegeven. En ik weet van het vorig seizoen inmiddels dat ik zelf toch wel een heel beperkte beachvolleyballer ben. Maar YouTube biedt uitkomst! Daar zijn altijd wel geschikte oefeningen te vinden. Ik moest er alleen wel voor zorgen dat die jongens heel veel moesten blijven bewegen, want anders zouden ze bevriezen.

Dus het was koud, winderig en amateuristisch! Maar wat was het fijn om te doen. Vanwege Corona mocht ik helaas zelf niet meedoen. Maar die jongens zien ballen, was voor mij al een feest!

Eindelijk weer! Een volleybal aangeraakt. Het smaakt naar meer en dat gaat vast weer snel mogelijk worden!

Hans Konig