De gekooide tijger staat op het punt los te breken en zijn vrijheid te heroveren. Al maanden lopen het bestuur en de Scylla-leden als gekooide tijgers in een kooi. Jullie kennen dat wel. De hele dag van links naar rechts en weer terug. Alsmaar door. Maar als de kooi opensplijt, wordt het gevaarlijk. De tijger komt er dat uit en moet al zijn opkropte energie en frustratie kwijt. Dek je dan maar! Dan gebeurt er wat! En voor degenen die tijgers een beetje eng vinden, mag je ook de vergelijking maken met koeien die na een lange winter op stal weer voor het eerst de wei in mogen. Door dolle zijn ze dan!

Dus wat is het mooi dat er licht gloort aan het eind van de Coronatunnel. Nu het vaccineren is begonnen, mogen wij toch wel een beetje optimistisch naar de toekomst kijken. Voor dit seizoen ziet het er nog niet lekker uit. De NeVoBo heeft inmiddels besloten dat de competities niet meer worden uitgespeeld. Wel willen zij wedstrijden faciliteren wanneer dit weer mag. Dus wie weet komen wij dit seizoen nog wel toe aan volleybal en dan hopelijk ook met wedstrijden tegen andere clubs. Dat zou toch wel heel lekker zijn. Maar weer lekker trainen zou al heel fijn zijn.

En wie weet krijgen wij het voor elkaar om al snel op de beachvelden te spelen. Dat zou ook al heel fijn zijn. Daar hoeven de coronaregels maar een klein beetje voor te worden versoepeld. En de jeugd mag nu al in groepen buiten sporten. Dus het is fijn dat wij die velden hebben. Wel moet er dan nog werk worden verzet. Het zand moet weer worden schoongemaakt en de velden moeten weer worden opgebouwd. Maar vele handen maakt licht werk! Dat komt vast goed.

En dan zou het zomaar kunnen dat met ingang van volgend seizoen alles weer is zoals het was! Wat zal ik dan als de net uitgebroken tijger de ballen op de drie meter rammen! Mind my words!

Hans Konig