De titel van dit stuk is buitengewoon gewoon. Op het jaartal 2021 na is de boodschap identiek aan hoe de boodschap had kunnen luiden in een willekeurig jaar in het verleden. Bijvoorbeeld: “Fijne kerstdagen en een goed 2003” of 1967 of etc.

En toch voelt het dit jaar anders. Heel veel mensen hebben het afgelopen jaar onvoorstelbaar veel moeten inleveren zoals gezondheid, afscheid van geliefden, hun onderneming, hun baan en hun vermaak.

En zo is het met de Scylla-leden niet anders. Iedereen heeft zijn portie gekregen. De één is zwaarder getroffen dan de ander, maar allemaal zijn wij getroffen door het Covid-19 virus, direct of anders wel door de genomen maatregelen.

Alle leden van Scylla zijn in ieder geval allemaal benadeeld doordat wij vanaf maart zeer beperkt waren in onze geliefde sportactiviteit als scylla-lid. Nu staat dit leed natuurlijk niet in verhouding met de ernst van veel ander Corona-gerelateerd leed, maar toch…

Het Scylla bestuur en vele helpende handen hebben geprobeerd om binnen de regelmatig wijzigende sportbeperkingen toch zoveel mogelijk sport- en clubactiviteiten aan te bieden. Te doen wat in ons vermogen lag. Zo hebben wij onze beachvelden uitgebreid benut. Die hebben in een grote behoefte voorzien. Wat een geluk! En voordat wij konden beachen werd er op de voormalige korfbalvelden al volop getraind met de CMV’ers en de jeugd. Zo fijn dat dat werd mogelijk gemaakt. Toen begon zowaar de volleybalcompetitie weer. Ik geloof dat er 3 of 4 wedstrijden zijn gespeeld en toen moest het weer stoppen evenals de trainingen. Gelukkig mocht de jeugd nog wel blijven trainen in groepsverband. Ook dit werd mogelijk gemaakt. De kantine en de tribunes moesten weer dicht na een korte tijd open te zijn geweest. Heel veel energie en tijd was er besteed om deze toegang Corona-proof mogelijk te maken. Geheel volgens de RIVM richtlijnen. Helaas weer een domper omdat het maar voor korte tijd open mocht zijn. Er zijn online trainingen en teamactiviteiten georganiseerd. Sinterklaas met zijn Pieten zijn recent zelfs nog langs geweest. Later zijn er trainingen voor 4 spelers mogelijk gemaakt. Ook dit weer volledig volgens de richtlijnen. De ALV werd digitaal gehouden. Het moet allemaal maar georganiseerd worden. De grote clubactie ging gewoon weer door. Scylla stond op nummer 4 van de Wageningse verenigingen (bron Stad Wageningen) wat betreft de grote van het opgehaalde bedrag. Dat is nu helemaal fijn in deze onzekere financiële tijd.

Het valt niet altijd mee om in deze tijd het clubgevoel enthousiast vast te houden, maar het is nu meer dan ooit nodig. En Scyllaianen doen dat in hoge mate. Dat is toch “De kracht van Scylla!”.

En gelukkig schijnt er licht aan het eind van de tunnel. Vaccinaties en massaal testen zullen ons vast en zeker weer ons vertrouwde Scylla-leventje teruggeven.

Namens het bestuur wil ik alle Scylla-leden allereerst een gezond 2021 wensen. Ik wens aan jullie allemaal toe dat het erge Corona-leed aan jullie voorbijgaat of dat jullie goed door het verdriet heen komen.  Dat is de belangrijkste wens. Ver daarachter komt onze gepaste wens dat 2021 weer een heel fijn sportief, beweeglijk, blessurevrij sportverenigingsjaar mag worden vol met team- en sportvreugde! En ik hoop dat dit hand en hand gaat met Scylla!

En natuurlijk wens ik jullie allemaal hele fijne feestdagen.

Hans Konig