Eens per jaar wordt dit overleg ingepland. Dit overleg is een initiatief van het bestuur van de stichting VierVlakVlinder. Overigens is er ook nog eens apart een penningmeesters-overleg ingepland. Dat is om echt spijkers met koppen te slaan. Voor echte zaken hebben ze de praatjesmakende voorzitters niet nodig. Afgelopen week was het weer zover. Dit keer was “Teams” het gekozen medium. Prima uitgezocht. Iedereen goed in beeld en duidelijk verstaanbaar. Toch blijft het, wat mij betreft, behelpen. Er gaat niets boven ‘life’. Dit jaar had ik er overigens wel voordeel bij. Eerder op de dag had ik een zware behandeling bij de tandarts gehad. Ik zat dus achter de beeldbuis met een hele dikke kaak. Maar zo op het PC-scherm valt het toch minder op dan in levende lijve. Althans, niemand zei er iets van. Dat kan natuurlijk ook nog uit beleefdheid zijn voortgekomen. De vergadering staat dan onder leiding van Jan Bakker. En hoewel het hem tijdens de vergadering niet altijd even gemakkelijk wordt gemaakt, leidt hij soeverein de vergadering. Soms op dwingende toon, dan weer met humor en empathie. Wat mij betreft de beste voorzitter ooit! Goed, hij heeft ook niet voor niets de ‘Jofele Jottum’ in ontvangst mogen nemen. Er wordt al langere tijd gezocht naar een opvolger. Want iemand heeft immers het recht om te stoppen. Maar wat mij betreft blijft Jan eeuwig. Ik ben een grote fan van hem. Ook nu weer heeft Jan aangeven niet nu te zullen stoppen, zoals zijn voornemen al lange tijd was, maar nog even door te gaan totdat er een nieuwe voorzitter is. In de vergadering hebben wij nog wat namen van mogelijke kandidaten besproken en wat acties voor het werven van deze nieuwe functionaris. Ik vind het eigenlijk maar gek dat de potentiële kandidaten niet in dubbele rijen staan om zich aan te melden. Het is namelijk een buitengewoon aantrekkelijke functie. Een functie die je met velen interessante mensen in contact brengt. Die je samendoet met andere leuke bestuursleden. Een functie die niet alleen leuk is om te doen maar die ook gewoon echt ertoe doet. Belangrijk dus! Goed voor jonge mensen omdat het je ervaring geeft, je wat betekent en het goed is voor je CV. Kortom de kans om aan het grijze muizenbestaan te ontsnappen. Of voor senioren die misschien al met pensioen zijn, is het natuurlijk aantrekkelijk. Vele van deze lieden hebben en enorme ervaring in dit soort functies waarin mensenkennis, management, belangenafweging en integriteit een grote rol spelen. Maar die ervaring is na het pensioen ineens niet meer nodig. Hoe gaaf is het om je opgebouwde expertise nog even ten nutte te kunnen maken in het belang van de lokale sport van Wageningen e.o.?

Dus denk er nog eens over na!!!!!!!!!!

Terug naar de vergadering. Natuurlijk werden de notulen van beide vergaderplatforms besproken. Beide notulen zijn opgesteld door onze eigen Mieke Tusveld. En die zijn buitengewoon duidelijk en professioneel opgesteld. Fijn om mee te werken en om a.d.h.v. deze notulen de vergadering voor te bereiden. Klasse Mieke!

En dan nu de inhoud. Ja, deze is veelzijdig. Het gaat dan over alles: financiën, kascontrole, corona-effecten en bijbehorende maatregelen, aankleding Vlinder, opvolging functionarissen, en nog veel meer. Het ene onderwerp is belangrijker dan het andere, maar allemaal wel van belang.

Kortom; ik word extra gemotiveerd als voorzitter van Scylla. Ik ben trots dat de vier verenigingen zo samenwerken in het beheer van De Vlinder. Dat vind ik bijzonder. Ik vind het ook leuk om mijn collega-bestuurders van de andere verenigingen te zien en te horen spreken.

Voor mij dus dik de moeite waard. Bedankt bestuur van de stichting VierVlakVlinder voor jullie belangrijke en goede werk.

Hans Konig