De legendarische Martin Luther King jr sprak zijn beroemdste speech uit in 1963 op de trappen van het Lincoln Memorial te Washington: “I have a dream!”

King was/is een held voor mij. Zijn strijd tegen rassendiscriminatie spreekt mij zeer aan. Dat zal zeker ook gekomen zijn door mijn tijd die wij als gezin hebben doorgebracht in Zambia. Daar hebben wij veel goede vrienden aan overgehouden en vooral ook twee hele fijne kinderen. Ik zie werkelijk geen verschil in huidskleur. Voor mij is iedereen weliswaar verschillend maar niet veroorzaakt door kleur.

Terug naar mijn held King. Hij werd geboren op 15 januari 1929 in Atlanta en hij werd vermoord op 4 april 1968 in Memphis. Dus hij werd slechts 39 jaar oud. En dan zo’n impact kunnen hebben op de wereld! Overigens had het een haartje gescheeld of niemand had ooit van hem gehoord. Hij deed een zelfmoordpoging op 12-jarige leeftijd na het overlijden van zijn moeder.

Tot zover het eerbetoon aan deze charismatische man die veel onrecht heeft bestreden en het met zijn leven heeft moeten bekopen.

Ik heb ook een droom! Een volleybaldroom wel te verstaan. En ik hoop dat de droom waarheid wordt.

Ik heb een droom dat wij, als Scylla, vroeg in het voorjaar weer volop, zonder angst kunnen sporten!

Ik heb een droom dat wij dan weer volop in competitie zijn!

Ik heb een droom dat wij weer bij elkaar kunnen zijn, na afloop van de wedstrijd, in ons gezellige clubhuis!

Ik heb een droom dat het vaccinatieprogramma spoedig zal verlopen met een snelle werking zonder ongewenste bijwerkingen. Hooguit dat iedereen door de vaccinatie ca. 10cm aan sprongkracht wint!

Ik heb een droom dat onze seizoensafsluiting zal plaatsvinden met een bomvol mixtoernooi, gevolgd door een spetterend feest, en dat wij vervolgens wederom massaal aan het beachen gaan!

Ik heb een droom dat onze 55+ ers weer zonder angst volop hun sport kunnen beoefenen!

Ik heb een droom dat zowel H1 als D1 gaan promoveren!

Ik heb een droom dat wij aan het eind van het seizoen elkaar moeten vragen wat Corona ook alweer was. Dat wij misschien wel de encyclopedie erbij moeten pakken om op te zoeken waar dit woord ook alweer voor stond!

 Mijn droom eindigt met een groot wit licht aan het eind van een donkere tunnel.

En nu dagdroom ik dat mijn droom uitkomt!

Hans Konig