“Oproep” is een veel gehoorde kreet in vrijwel elke vereniging. En bij veel verenigingen kan je de wanhoop achter de oproep goed voelbaar horen. Kijk gerust eens op de website van diverse verenigingen. De lijst vacatures is vaak langer dan de mensen die daadwerkelijk een functie vervullen. De weinige vrijwilligers die dan wel thuis zijn om hun vereniging te ondersteunen dragen dan zware lasten.

Hoe kan het toch dat Scylla hier nauwelijks problemen mee heeft? Wij hebben een ongekend goed bezet bestuur met grote kwaliteiten en inzet. En dat is toch een grote luxe.  Maar ook de andere cruciale functies zijn goed ingevuld met enthousiaste vrijwilligers. Denk aan website beheer, weekbrief, ledenadministratie, wedstrijdsecretaris, coördinatie recreanten en 55+-sporters, jeugdactiviteiten, scheidsrechters, tellers en de coördinatie van deze lieden, vertrouwenspersoon, materiaalbeheer, CMV-coördinatie, fotografie, organisatie van het beachvolleybal, afgevaardigden in het bestuur van de stichting VierVlakVlinder, kleding, sponsors, cie., etc. etc. etc.

Wat maakt Scylla nu zo bijzonder? Ik weet het niet! Ik voel mij in ieder geval goed thuis bij onze vereniging. Ik denk dat het met dit gevoel begint. Ik denk dat heel veel leden dit gevoel kennen. Hoe vaak ik in de afgelopen jaren wel iemand heb horen zeggen “Scylla is echt mijn club!”.

Hier zit het in! Het maakt het gewoon leuk om in het bestuur of een commissie te zitten. Je hebt dan te maken met leuke mensen met dezelfde passie. Maar ook achter de bar staan, vind ik gewoon leuk. Je hebt dan je praatjes. En eigenlijk alleen praatjes met gezellige mensen. Daarom ben ik er ook niet bang voor dat er voor het volgende bestuursjaar weer een nieuwe voorzitter wordt gevonden. Gewoon omdat het zo leuk is. En bovendien hebben wij zoveel capabele leden binnen de vereniging die deze functie op het lijf is geschreven. En bovendien is het niet een hele lastige functie omdat je in deze rol zo enorm gesteund wordt door allerlei leden en een goed bestuursteam. Ik denk dat wij voor het volgende bestuursjaar aan voorzittersverkiezingen moeten denken. Het is te leuk en te nuttig om je, als lid, deze kans op verkiezing te laten lopen.

“Waarom stop je dan, Hans?” Gewoon omdat ik van mening ben dat het juist goed is voor Scylla dat deze functie met regelmaat wisselt. Vijf jaar is best een mooie periode. Een moment voor verandering. Zo hou je de invulling creatief, sprankelend en vernieuwend.

Dus dit was eigenlijk oproep 1. Stel je kandidaat voor deze hele mooie functie! Je hebt nog bijna een jaar voor je campagne. (Maar stel dat je verliest, geef het dan wel toe! J)

Oproep 2: Dan de oproep van Lisette Kolk en Anouk Homans die de minor sport en Economie aan de HAN in Nijmegen volgen. Dus twee mensen die belangrijk zijn voor de sport in de toekomst. Voor het vak breedtesport analyseren zij Scylla als vereniging. En om hun onderzoek goed te kunnen uitvoeren vragen zij aan alle Scyllaianen een klein beetje tijd om een aantal vragen te beantwoorden omtrent je lidmaatschap of dat van je kind. Ik stel voor om massaal aan deze oproep gehoor te geven.

https://hansurveytool.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_00PO5GEyHLmqWUd

(En ik heb het al gedaan. Een kleinigheidje voor de goede zaak)

Oproep 3: Sinterklaas is weer in het land. Heel veel cadeaus worden digitaal besteld. Geef Scylla ook een financieel cadeautje. Bestel via sponsorkliks en de aankoop kost niets extra’s maar Scylla krijgt van de leveranciers een bonus. Gratis geld. Meer dan welkom!

https://chrome.google.com/webstore/detail/scylla/hidglpghoipondigbeekpbbnehncbmbf?utm_source=gmail

Dus dit waren dan toch zomaar drie oproepen binnen de vereniging Scylla waar bijna nooit een oproep nodig is.

Hans Konig