Ik las laatst in de krant dat wij met een coronacrisis te maken hebben, maar wellicht hebben jullie daar ook al eens iets van gehoord of wat van gemerkt?

Overigens is dit natuurlijk wel een heel flauwe start van dit stukje! Vergeef mij.

Ik hoop dat jullie niet getroffen zijn. Zoveel mensen worden helaas wel getroffen. Het ergst is natuurlijk als mensen in je nabije omgeving, of jezelf, ziek worden of zelfs overlijden. Wat een diepe ellende heb je dan te verwerken. En om dit directe lijden te vermijden moeten vele anderen ook lijden door de voorzorgsmaatregelen.

Dus ons ‘lijden’ binnen Scylla is natuurlijk zeer te verwaarlozen. Maar leuk is toch anders!

Ik vind het best wel lastig om alle mogelijke gevolgen voor Scylla goed en overzichtelijk in beeld te krijgen. Dat proberen wij als bestuur en diverse actieve leden natuurlijk wel. Gelukkig zijn wij een vereniging met een relatief sterk financieel fundament. Door ons opgebouwde eigen vermogen kunnen wij wel tegen een stootje. Maar ook wij zullen een financiële knauw krijgen. Hoe groot die uiteindelijk is, valt nog niet te overzien. Zo lijkt het erop dat alle zaalhuur gewoon doorbetaald moet worden. Maar misschien wordt dat toch nog kwijtgescholden. Komt er overheidssteun of niet? Hoe werken de gederfde inkomsten van de kantine door? De beachlocatie kost ook geld en levert nu dus niets op. Komt er nog beachvolleybal en voor welke groepen dan en hoe mag het spel dan gespeeld worden? Ik denk het wel overigens, maar het is ook nog niet geheel zeker. En zo zijn er ontelbare vragen die op ons afkomen en waar (nog) geen antwoord op is. De CMV’ers gaan gelukkig van de week weer trainen, dankzij een paar heel actieve, fijne leden die dat mogelijk hebben gemaakt. Er gaat ook weer een 55+ groep buiten trainen. Dit komt door het fantastische initiatief van hun trainer. Er is een ‘work out’ georganiseerd door Anouk en Rosa. Ontzettend fijn allemaal, maar het blijft een gemis dat wij als Scyllaianen niet gewoon de zaalcompetitie en de bijbehorende trainingen hebben kunnen afronden en doen afsluiten met ons jaarlijks feest en mix toernooi. Een groot gemis. Zoals het er nu naar uitziet mogen wij vanaf 1 september weer binnen sporten. Dan gaat bij mij de vlag uit!

Ik hoop dat jullie, leden van Scylla, het ook volhouden en dat jullie, jullie buitengewoon, getoonde loyaliteit jegens Scylla blijven volhouden.

Het bestuur vergadert elke maand via Skype. Niet ideaal, maar ook daar gaan wij net zolang mee door als dat nodig is.

En eens is alles weer bij het oude! Dan hebben wij weer sportpret met elkaar! Hou vol! Blijf gezond! Mede namens de premier.

Hans Konig