Een “Yes” moment hebben wij allemaal gelukkig met enige regelmaat. Dat zijn de momenten waarvoor je doet. Dat zijn de momenten die je weer de nodige energie geven om door te gaan. Die momenten die je de kracht geven om tegenslagen weer te boven te komen. Ter voorbereiding van deze bijdrage heb ik (Hans) mijn mede-bestuursleden gevraagd om een “Yes” moment te benoemen, opgedaan in hun werk als bestuurder.

En dat geeft mooie antwoorden die ik graag met jullie wil delen.

Vraag: Welk moment in de uitoefening van je bestuursfunctie heeft jou nu een "yes"- moment bezorgt?

 

Egbert

Egbert is onze penningmeester.

“Mijn YES moment is de zeker de eerste keer dat ik de contributie in mijn eentje geïnd heb, zonder dat er reacties op kwamen van leden ten teken dat deze contributieronde dus helemaal juist verwerkt was”

 

Joost

Joost is onze voorzitter van de sponsor-en de evenementen commissie. Bovendien is Joost onze jongste en tevens langszittend bestuurslid

“Het bedenken, opzetten en uitwerken van het Scylla-lustrum van 2 jaar geleden. 1 mailtje en binnen een week een volwaardige lustrumcommissie uit de grond gestampt. Dat is voor mij nou echt een "Yes"-moment”

 

Joyce

Joyce is één van onze vrijwilligercoördinatoren:

“Het YES moment als je ziet dat er al veel is ingevuld in het online schema van de vlinder. Het YES moment als er wordt gereageerd op een oproepje op de bardienstApp. En dan nog een YES moment, als het rooster niet compleet is ingevuld en er dus adhoc door scylla-leden bardiensten worden opgepakt”.

 

Linda

Linda is onze secretaris

“Mijn Yes-gevoel is telkens weer als ik het echte Wij-gevoel binnen Scylla voel. Dat ontstaat al bij de jeugd en groeit met ze mee. En dit Wij-gevoel is ook wat ons als vereniging sterk maakt en ons door deze tijd heen zal slaan.”

 

Wim

Wim is ons meest recente bestuurslid met de 55+ sport als aandachtspunt.

“Mijn Yes-moment is kakelvers en dat is het vinden van een nieuwe GALM-trainer”

 

André

André is de andere vrijwilligerscoördinator. Samen met Joyce een superteam.

“Mijn Yes-moment is ook recent. Dat is het horen van de naam van de nieuwe H1 trainer. Dat is namelijk een topper”.

 

Dennis

Dennis is onze  projectleider TC.

“Het klinkt misschien wat afgezaagd, maar mijn Yes-moment heb ik elke vergadering. Ik zie dat er mensen bezig zijn voor de club en dat vind ik mooi. Ik voel me daardoor gesteund in mijn doel. Op TC vlak  is de trein net in gang gezet. Dat we kleine stapjes maken is zeker, maar de trein is nog niet op volle gang. Ik besef me goed dat een verandering in TC niet zo ineens gedaan is. Mijn doel is nog niet bereikt, maar met de steun in de rug komen we er wel”.

 

Hans

Ik ben voorzitter

Ik wil ook drie Yes- momenten noemen die met enige regelmaat terugkomen. Dat zijn de momenten dat “kracht van Scylla” zich laat zien.

  1. Tijdens georganiseerde activiteiten , feest, CMV-ochtend, jeugdkamp, Lustrum, etc. vind ik het fijn om even terug getrokken te kijken. Gewoon stil kijken. “Yes”denk ik dan.
  2. Wanneer ik leden vraag om wat voor Scylla te doen. Bijvoorbeeld voor de invulling van een nieuwe functie of voor taak. Daar zie ik altijd tegenop. Maar ik krijg vrijwel nooit NEE als antwoord. En bij JA dan voel ik YES.
  3. Als een lid een “gat” voor een ander dicht loopt.