Op de site van de NeVoBo staat te lezen dat maar liefst een kwart van alle NeVoBo leden recreatief volleybal speelt. En ook in Wageningen en omstreken wordt heel veel recreatief volleybal gespeeld. Scylla vervult een toonaangevende functie in het recreatieve volleybalwereldje in Wageningen. Scylla heeft twee groepen recreanten op twee verschillende avonden. Op donderdagavond hebben wij twee velden in sporthal De Aanloop gehuurd voor een grote groep spelers. Momenteel is deze groep zelfs helemaal vol. Sinds kort heeft Scylla ook op woensdagavond van 20.30 tot 22.00 uur (prime time) een veld in De Vlinder gehuurd voor recreanten volleyballers. Deze groep heeft nog enkele plaatsten ter beschikking. Nu zijn er gemiddeld 10 spelers. Een groep van 14 tot 16 zou prima zijn. Dan heb je er gemiddeld 12 per avond. De coördinatie van de recreanten wordt al jaren verzorgd door Janine en Henk. Zij doen dit buitengewoon goed en enthousiast. De recreanten vormen een hechte groep. Janine en Henk organiseren nogal eens iets extra’s om het groepsgevoel te bevorderen. Zo wordt er deelgenomen aan gezamenlijke recreanten toernooien. En die zijn echt heel leuk, zo weet ik inmiddels uit eigen ervaring. Maar ook wordt het seizoen afgesloten met een gezamenlijk etentje, etc. Het is niet voor niets zo gewild! “Vrijblijvende gezelligheid!”. De groep van woensdagavond staat onder leiding van Marcel Teunissen. Die geeft de recreanten ook aanwijzingen en verzorgt een stukje training. Heel erg gaaf!

Heel veel van deze recreanten vind je ook in diverse teams terug in de recreantencompetitie op de maandagavond, die al meer dan 45 jaar bestaat. Zie www.volleybalwageningen.nl Deze competitie wordt georganiseerd door de stichting Volleybal Wageningen en staat niet geheel toevallig onder het voorzitterschap van Mies, die een recreant bij Scylla is. Mies is de grote organisator van deze succesvolle competitie.

Recreanten van Scylla hebben de laatste jaren ook nogal eens als een soort van achtervang gediend voor H6. Dit team dreigde een tekort aan spelers te krijgen, mede doordat zij natuurlijk ook opleiden voor de hogere teams en dan dus zo af en toe een talent kwijtraken. Door een speciaal geformuleerd lidmaatschap, zonder extra kosten, worden recreantenspelers toegevoegd aan H6 zodat zij kunnen invallen als er een tekort aan spelers is voor een bepaalde wedstrijd. Hoe mooi kan je hebben? En enkele van deze uitverkoren recreanten zijn daarna op continu basis bij H6 gebleven met een normaal lidmaatschap. Gewoon omdat het zo leuk is! Overigens zijn er ook hele veel capabele volleybalspeelsters bij de recreanten, zodat deze constructie wellicht ook wel wat voor D4 kan zijn!

Het is ook een tijdje zo geweest dat een team niet wilde trainen en dat dit team als training meedeed aan de recreantencompetitie op maandagavond. Nog niet vertoond, maar wat zeker ook gaat gebeuren in de nabije toekomst, is dat een team of individuele spelers op de maandagavond denkt dat één keer per week (als team) trainen of zelfs in de NeVoBo competitie meedoen, wel een leuke aanvulling is. Die kunnen zich dan weer bij Scylla aanmelden. En zo kunnen recreanten- en competitievolleyballers elkaar versterken en aanvullen.

En dat wordt de toekomst!

Hans Konig