Beste sporters, deelnemers, clubs, etc.

Het is en blijft een uitdaging om de sportvloeren van de Vlinder veilig te houden, d.w.z. stofvrij en niet te glad. Vanaf januari dit jaar hebben we een schoonmaakrobot aangeschaft die ons moet helpen de sportvloeren in goede conditie te houden. Deze schoonmaakrobot is optimaal geprogrammeerd en moet zorgen voor een optimale vloer.

Maar de robot kan het helaas niet alleen; wij zijn afhankelijk van de medewerking van gebruikers van de sportzalen. Beide sporthallen zijn optimaal bezet, zowel overdag, ’s avonds en in het weekend, en dan ontkom je niet aan de ontwikkeling van stof. Er is helaas niet altijd tijd om de vloeren tussendoor te wissen. Tref je de sportvloer toch een keer vies of stoffig aan dan kun je een beroep doen op de toezichthouder en hem vragen de vloer even te wissen, maar je kunt natuurlijk ook zelf even de wisser pakken. Vele handen maken licht werk! Graag na gebruik de wisser schoonmaken; dat kan eenvoudig met een stofzuiger.

Verder willen we jullie vragen geen buitenschoenen te dragen in de sportzalen, want hierdoor krijgen we zand en vet op de vloeren. Dit betekent dus ook dat er niet met de sportschoenen in de Plaza en het clubhuis gelopen mag worden, want dat is in principe ook een buitenvloer.

Daarnaast willen we jullie aandacht vragen voor het schoonmaken van de kleedkamers en douches, nadat ze door jullie gebruikt zijn. Er staat niet voor niets een trekker, bezem en stoffer/blik. Er hoeft niet uitgebreid gepoetst te worden, maar laat geen vuil achter voor degenen die na jullie komen. Graag de douches altijd droogtrekken en evt. haar verwijderen van het rooster (eenvoudig met een stukje wc-papier). Door het droogtrekken van de douches blijven er minder zeepresten achter en ontstaan er minder snel vlekken.

Laten we er met elkaar voor zorgen dat de Vlinder een fijne plek is om te sporten.

Alvast bedankt voor de medewerking!

Namens de Stichting ViervlakVlinder