De vrijwilligers

 

Woensdag 19 februari werd het scholentoernooi volleybal bij Scylla in de Vlinder gehouden. In de vorige weekbrief hebben jullie allemaal het verslag van Susan en de bijbehorende foto’s kunnen zien. Ik denk dat elke Scyllaiaan die dit heeft gelezen, hier een heel warm en trots gevoel van heeft gekregen. Ik in ieder geval wel.

Zoveel interesse van de scholieren om mee te doen. Maar liefst 25 teams van 11 verschillende scholen deden mee. Dat kun je toch haast niet geloven?

Volleybal is weer bezig aan een grote opmars! Niet alleen bij deze jeugd maar ook de recreantenafdeling van Scylla groeit snel. Afgelopen zaterdag mocht ik met een recreantenteam meedoen aan een toernooi in Ede. Onvoorstelbaar veel enthousiasme en deelnemers. Ook hier was een geweldige, relaxte sfeer. Ik kan mij de aantrekkingskracht van het recreatieve volleybal goed voorstellen.

Maar nu even terug naar het scholierentoernooi. Hieronder kunnen jullie lezen wie er naast Susan het toernooi mogelijk hebben gemaakt.

Angelina voor het vrijroosteren van de Vlinder. Andere gebruikers moesten uitwijken om de jeugd van Wageningen en Bennekom te laten volleyballen.

Joost voor het regelen van het drukwerk (posters, flyers) en de medailles en bekers. Schitterend ontwerp!

Annie (moeder Linda) en Marcel voor het draaien van bardienst. Annie heeft maar liefst 150 bekertjes limonade op tijd klaargezet.

Harmen (man van Saskia) die mijn grote steun was achter de wedstrijdtafel. Uitslagen verwerken, finalepoules indelen en wedstrijdbriefjes maken en uitdelen.

Siebe, Derrick, Siska, Joke, Mark, Anja (moeder van Mark), Laurien, Rory, Ynion, Saskia en Linda de scheidsrechters en tellers, die de hele middag op het veld hebben gestaan. Het aantal was eigenlijk te krap, dus moesten ze vol aan de bak. Ze bleven kalm en met volle overgave hun taak doen. En ook nog even helpen met het opbouwen en afbreken van 9 volleybalvelden.

Jan voor het maken van een schitterende fotoreportage. Daarop is te zien hoe de kinderen hebben genoten. 

Alle ouders en kinderen, die de posters en flyers op de scholen hebben uitgedeeld. Alle ouders die hun kinderen gestimuleerd hebben een team te vormen en vervolgens enthousiast langs de lijn stonden te coachen.

Heel erg bedankt. Jullie zijn de “De kracht van Scylla!”

Hans Konig