Woensdagmiddag 19 februari was het zover. Na een wervende campagne met mooie posters en flyers waren we even bang voor weinig animo. Maar op de laatste dag van inschrijving en ook nog daarna melden zich heel veel teams aan.  Ruim 130 kinderen van 10 verschillende scholen hebben vol overgave aan het toernooi meegedaan.

We begonnen met de vrijwilligers van Scylla de velden op te bouwen, lijnen af te plakken, telborden verzamelen. Er moest op 9 velden gevolleybald worden. De kinderen en hun begeleiders kwamen in grote getallen.

Een grote groep had gebruik gemaakt van de mogelijkheid om maandag te komen oefenen. Voor iedereen werd nog een keer duidelijk de spelregels uitgelegd.

Klaar om te starten! Maar dan blijkt dat er 3 teams zijn, die zich niet hebben aangemeld. Kinderen naar huis sturen doen we niet. Met de nodige stress werd het programma aangepast en gevolleybald.

Van groep 3 en 4 waren er 5 teams die vol enthousiasme op een volleybalmanier aan het vangen en gooien waren. Durfde je te serveren dan kreeg je een bonus punt. De kracht verschillen tussen groep 3 en 4 zijn best wel groot, maar dat mocht de pret niet drukken.

De NIJENOORD werd winnaar in deze leeftijdscategorie.

  1. De Nijenoord
  2. De Tarthorst
  3. De Kardinaal Alfrinkschool

Van groep 5 & 6 waren er 8 teams. Zij speelden eerst in 2 poules. De winnaars van de poule streden om de eerste plek. Op dit niveau moest er al geserveerd worden. Ook hier was een bonuspunt te verdienen, nu door onderarms te toetsen en te vangen. Heel spannend was het op sommige velden.

De BRINKSCHOOL (groep 6) werd winnaar in deze leeftijdscategorie.

  1. De Brinkschool
  2. De Nijenoord B
  3. Montesorrischool / de Nijenoord A

Van groep 7 & 8 waren er maar liefst 12 teams! Zij speelden in 4 poules. De winnaars gingen naar de finalepoule en streden om plek 1 t/m 4. De nummers 2 voor plek 5 t/m 8 en de nummers 3 voor plek 8 t/m 12. Hier was het echt super spannend. Veel standen met maar 1 puntje verschil. Leuke lange rally’s en hier en daar werd er gesmasht.

De ALEXANDERSCHOOL werd winnaar in groep 7&8

  1. Broodje frikadel van de Alexanderschool
  2. De Smashboys van de Brinkschool
  3. Montessorischool

Voor de winnaars was er een mooie beker. Voor alle kinderen een mooi medaille.

We kunnen terugkijken op een geslaagd toernooi. En nu maar hopen dat de kinderen zo enthousiast waren dat ze ook willen komen volleyballen.

Alle vrijwilligers bedankt voor jullie enorme inzet. Echt TOP!