Zaterdag na onze thuisspeeldag ging ik blij naar huis. Niet alles was goed. Zeker niet. Maar het meeste was gewoon wel erg goed. En de “mix” van dit alles maakte mij blij.

Ik kwam om 12.00 uur de hal binnen en liep gelijk Eduard, een trainer bij de 55+, tegen het lijf. Mooi opbeurend gesprekje volgde. Toen heb ik mijn positie als zaalwacht ingenomen. Zoals in de “lieveling van de week” reeds gememoreerd, was er in de blauwe zaal slechts bij één wedstrijd een probleem, omdat daar zowel de teller als de scheidsrechter niet kwamen opdagen. Dat was natuurlijk niet leuk, maar de wijze waarop het werd opgelost, stemde mij heel erg blij. Daar kreeg ik een warm clubgevoel van.

Blijft staan dat ik zou willen dat iedere trainer, aanvoerder in de laatste training voorafgaand aan de thuisspeeldag even doorneemt wie er op het programma staat om te tellen en te fluiten. Dan komt het vast goed.

Ook de bezetting in de kantine was volgens mij goed geregeld. Dat is toch ook fantastisch.

Op de tribune was een speciale VIP ruimte gecreëerd, bestemd voor de jeugd die zowel Dames 1 als Heren 1 trouw aanmoedigt. En ik weet dat de spelers van beide teams dat enorm waarderen en deze waardering op deze wijze tot uiting hebben gebracht. Zie foto’s. Dat is toch gaaf?

Ook heb ik nog even kort met Joke gesproken over diverse JTC-zaken. Samen met Sander en Maurice vervullen zij een hele belangrijke rol binnen Scylla. Ik werd blij van de ideeën, oplossingen, individuele verhalen wat betreft deze jeugdzaken. Wel ergerde het mij dat ik ook van Joke hoorde dat er blijkbaar nog steeds enkele ouders zijn die deze drie Scylla-helden op irritante wijze helder proberen te maken dat zij soms andere ideeën voor hun kinderen hebben. Dat mag natuurlijk wel als het maar op een constructieve meedenkmodus gebeurt. En anders zelf meehelpen met het vervullen van deze taken, zou ik zeggen.  Op het demotiveren van JTC-bestuursleden zitten wij niet te wachten. Dat dulden wij gewoon niet. Maar let wel; verreweg de meeste ouders zijn wel lief, meedenkend, constructief en bereidwillig. En dat vind ik dan mooi.

En dan kwam Edwin nog even bij mij langs om te melden dat de herenkleedkamers nu goed waren schoongemaakt (hulde) maar dat nu de dames het hadden laten afweten (foei). Edwin heeft hierover in de vorige weekbrief wat geschreven. Laten wij ajb zuinig zijn op Edwin en gewoon de kleedkamers netjes achterlaten en hier valt ook de kleedkamer van tegenstander onder. Moedig die aan, bij de tos, om het goed te doen, maar controleer na afloop. Even droogvegen in douche, even vegen in de droge ruimte, putjes schoonmaken en vuil in de vuilnisbakken. Simpel.

In de kantine vond ik het druk en beregezellig. Veel leuke inspirerende reacties en ideeën over van alles en nog wat heb ik gehoord.

En dan ook nog gewonnen met 3-1.

Al met al een thuiszaterdag om van te genieten.

Hans Konig