Vanmiddag was ik op de afscheidsbijeenkomst van de plotseling overleden voorzitter van korfbalvereniging KV Wageningen. Ik vond het gepast dat de voorzitter van Scylla, zijnde ik, present zou zijn, namens onze vereniging. Overigens was ik niet alleen van Scylla.

Ik heb Gertjan diverse keren functioneel meegemaakt in besprekingen en vergaderingen. Zo heeft hij voor ons mede gelobbyd om de recreanten van Scylla in de sporthal De Aanloop onder te brengen. En dat was een mooi steuntje in de rug.

Tijdens de imposante afscheidsceremonie, die gehouden werd in de sporthal Het Binnenveld, werden vele mooie verhalen verteld over zijn leven. Ik denk dat er meer dan 700 mensen waren gekomen om hem de laatste eer te betonen.

Tijdens de vele voordrachten werd een goed beeld gegeven door vrienden, mede-bestuurders en de burgemeester over hem privé in ook over zijn rol als voorzitter van KV Wageningen.

De nieuwe sporthal Het Binnenveld is werkelijk supermooi geworden. Zo moet een sporthal er uitzien. Echt top. Na een vergadering van de Sportraad in Het Binnenveld gaf Gertjan aan o.a. mij een rondleiding. Hij glom van trots en vertelde allerlei bijzonderheden over de hal. Het was indrukwekkend. Ook vertelde hij met hoeveel vrijwilligers deze bouw tot stand was gekomen. Dat waren er heel veel. Maar zoals door meerdere sprekers werd aangehaald, was dit sportcomplex nooit tot stand gebracht zonder de inzet van Gertjan. Echt een topprestatie!

De burgemeester reikte Gertjan postuum het Wagenings Erezilver uit. Een mooi gebaar!

Tijdens een bespreking met hem, vertelde hij mij een keer dat hij, en zijn meegebrachte kompaan, toch we erg veel voor de vereniging moesten doen en dat het moeilijk was om genoeg vrijwilligers voor de vele taken te krijgen. Desondanks heeft hij het sportcomplex gerealiseerd. Aan deze woorden heb ik vaak teruggedacht wanneer ik langs het korfbalcomplex reed. Maar na vandaag, vertrouw ik erop dat er zeker weer genoeg nieuwe mensen binnen de korfbalvereniging zullen opstaan om zijn mooie werk voor KV Wageningen voort te zetten.

Als er een verkiezing zou bestaan van “sportbestuurder van Wageningen”dan zou deze prijs 100% zeker naar Gertjan gaan.

En misschien is het omdopen van sportcomplex ook wel een idee, mits de familie dat op prijs zou stellen. “Het Gertjan van Leeuwen korfbalcomplex”. Ik zou het wel verdiend vinden!

Hans Konig