Vorige week zaterdag hadden wij, heren 5, een uitwedstrijd. Het was niet al te ver reizen, want het was gewoon in De Vlinder. Jawel, tegen onze eeuwige echte concurrent. Een “derby” pur sang. En dat is voorhand al spannend en leuk. Het was Invicta H2. Beide teams kennen elkaar al lang en vooral door en door. Vaak organiseren wij aan het begin van het seizoen ook een trainingspartijtje tegen dit team. Gewoon altijd leuk, spannend, strijd en plezier. Veel van de spelers van dit team komen elkaar ook nog eens tegen op de maandagavond in de recreantencompetitie.

Invicta had het psychologische voordeel van de hogere stand op de ranglijst. Nummers 3 en 4 wel te verstaan. Ik zal jullie niet met een lang wedstrijdverslag vermoeien, maar deze wedstrijd had eigenlijk alles in huis wat een volleybalwedstrijd leuk maakt. Wij verloren de eerste twee sets, die wij steeds weer op het allerlaatste uit handen gaven. Invicta in opperste euforie. Twee keer verdrietig en terneergeslagen naar de andere kant van het veld lopen is dan echt niet leuk. Een prima recept om er met 4-0 afgetikt te worden. Toen de ommekeer. De volgende twee sets werden ruime overwinningen voor ons. Dus vol goede moed de vijfde set in. Nu mentaal op grote voorsprong. Maar nu weer volop strijd en ternauwernood gewonnen door Invicta.

Invicta vierde de overwinning alsof ze net kampioen waren geworden. En terecht, dat mag natuurlijk. Dat zouden wij ook hebben gedaan. Maar wij voelden ons ook winnaar. De “morele” overwinnaar, dan wel te verstaan”. Wat waren wij met ons zevenen een fantastisch team. De sfeer bleef onderling super. Aanmoedigingen om elkaar beter te maken. Op dit aspect heeft de tegenstander wel verloren. Daar werd wel wat meer onderling gemopperd.

Ik denk dat wij allen ons juist op dit vlak zo geweldig thuis voelen bij H5 en wellicht Scylla breed. Dit is één van de peilers waarop wij ons technisch beleid willen voeren, onder aansturing van Dennis. Volleybal gericht op prestatie maar oog houden voor ieders plezier binnen de vereniging. Dat maakt ons bijzonder. Zeg maar “De kracht van Scylla”. Of op zijn minst in dit specifieke geval “De kracht van Scylla H5!”.

En nu maken wij als sporters bij Scylla natuurlijk regelmatig wedstrijden, trainingen of reguliere sporturen mee, die je opperste gelukzaligheidgevoel geven. En dat is zó lekker!

En nu is het de kunst, dat wij als Scyllaianen, ons ervan bewust zijn, dat eigenlijk alles binnen Scylla in dienst staat om dit sportplezier aan elke Scyllaiaan te geven. Maakt niet uit of het volleybal op hoog, laag of recreatief niveau, of dat het Dynamic tennis of 55+ sport betreft.

Vrijwilligers achter de bar, schoonmaak en beheer, zaalwachten, trainers, tellers, scheidsrechters, organisatoren van beachvolleybal, toernooien en evenementen, website beheer, vertrouwenspersoon, coördinatoren, etc, etc, etc, etc. doen al deze werkzaamheden, natuurlijk ook omdat het leuk is, maar altijd met het einddoel voor ogen;

“De voorwaarden scheppen om ieder Scylla-lid met plezier te kunnen laten sporten”.

Met zijn allen voor dit heilige doel, wat mij betreft.

Hans Konig